Over ons

Welkom!

Op deze pagina zal ik me even voorstellen en vertellen over ons. Ik ben Brigite en ben 36 jaar. Op dit moment ben ik full time mama en met een studie voor haptonomie bezig. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en uiteraard met honden. Al vanaf dat ik ben geboren ben ik besmet met het hondenvirus. In ons gezin zijn er altijd honden geweest. Vanaf het moment dat ik samen ging wonen met Daniël (nu mijn man), kwam er ook al snel een hondje. We woonden toen nog op een flat dus het moest een kleintje worden die niet veel blafte maar wel heel speels was. Toen zijn we uit gekomen op een Cavalier King Charles spaniël (Misty). We hebben bijna 14 jaar van haar mogen genieten.

Hé een Aussie

In 2010 verhuisden we naar een eengezinswoning.Toen kwamen de, ik wil een tweede hond kriebels. Maar eerst werden we verblijd met onze tweede dochter. In 2008 is onze eerste dochter geboren, een jaar later ben ik gevraagd om opgeleid te worden tot Kynologisch instructeur. Doordat ik op onze vereniging met zoveel verschillende rassen in aanraking kwam, werd de keus voor een ras steeds lastiger. Ik kwam vooral tegen wat ik niet zocht in een hond. Totdat ik voor het eerst een Aussie in mijn puppy groep trof. Ik werd opslag verliefd en dat ben ik nog steeds. Ik hou van het temperament en de drive die ze hebben.  Maar het zijn toch, met een gedegen opvoeding, fijne gezinshonden. Op 7 Oktober 2014 is Ziva geboren. Ons gezin bestaat uit Daniël mijn man, Naomi onze oudste dochter, Anouk onze jongste dochter, ik Brigite en natuurlijk Ziva. in 2019 heeft Ziva haar eerste nestje gekregen. uit dit nest hebben we Penny gehouden en voor de andere pups hebben we geweldige huisjes gevonden. 

top team!

Daniël is van huis uit niet opgegroeid met honden en met Misty heb ik zelf de trainingen gedaan. Hij wilde in eerste instantie alleen de puppycursus met Ziva doen maar intussen zijn ze nu samen de GGB aan het doorlopen. Buiten de wandelingen en af en toe een show doe ik vrij weinig met Ziva maar Daniël en Ziva hebben zich ontwikkeld tot een sportief team. Samen lopen ze vaak hard en fietsten ze met regelmaat. Ook doen ze aan canicross. Hun hart ligt toch wel bij de dogsurvivals. Samen met een groep mede fanatiekelingen gaan ze bijna het hele land door om overal mee te kunnen doen. Inmiddels is Penny ook oud genoeg om zich met sproten bezig te gaan houden. Ze is zich mooi  aan het ontwikkelen tot step talent. Haar snelheid is door Ziva haast niet te evenaren. 

onze meiden

Naomi en Anouk zijn onze kinderen. Naomi is bijna 13 en Anouk is 8. Ze vinden Ziva en  Penny uiteraard de leukste en liefste honden van de hele wereld. Met z’n allen zijn ze dan ook vaak in de weer. Ziva krijgt vaak de rol van paard, en die speelt ze graag mee. Of ze nu gepoetst wordt of mee moet rennen het maakt niet uit. Als ze maar mee mogen doen, dat is het leukste.